Onderwijs

Voor het onderwijs hebben wij Preziwijs opgericht. Vanuit Preziwijs ontwikkelen we lesmateriaal voor leerlingen en trainingen en workshops voor leerkrachten.
Ga naar de website van Preziwijs voor meer informatie.

Preziwijs

Waarom is Prezi zo geschikt voor het onderwijs?

Prezi kan uw onderwijs enorm verrijken.
Met behulp van Prezi kunt u eenvoudig, effectief maar vooral plezierig invulling geven aan vernieuwend onderwijs, aan 21ste eeuws vaardigheden:

Mediawijs
Haast spelenderwijs worden uw leerlingen mediawijs. Met Prezi komen de kinderen met veel basale, veel voorkomende ICT-handelingen in aanraking.
Delen en samenwerken
Prezi kan kinderen laten samenwerken en hen daardoor mede-verantwoordelijk maken voor een groepswerk. Delen en samenwerken behoren tot de 21ste eeuws vaardigheden.
Inventiviteit
Werken met Prezi activeert creatief-denken.

En verder:

  • Prezi versterkt het zien van verbanden. Hoe informatie zich tot elkaar verhoudt. Hoe hoofd- en bijzaken zich tot elkaar verhouden. Dat versterkt het leren.
  • Prezi versterkt het zien van ‘the big picture’ waardoor er oog en aandacht is voor overzicht.
  • Prezi is sterk visueel gericht. Het visualiseren/verbeelden van leerstof is krachtig.
  • Binnen 21ste eeuws onderwijs gaat het niet meer om kennisoverdracht, maar om kennisconstructies. Constructies van informatie waar iedereen een aandeel in heeft (eigenaarschap). Prezi geeft u de mogelijkheid om kennis waar over geleerd wordt te laten groeien. Er is ruimte voor uitbreiding; associaties worden ontlokt.
  • Prezi versterkt het presenteer-talent van kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *