Hedwyg & Ed

Hedwyg van Groenendaal

Hedwyg van Groenendaal houdt zich al bijna twintig jaar bezig met alles wat met webdesign te maken heeft. Ze heeft veel websites gebouwd en negen boeken geschreven over webdesign. Verder vindt ze het erg leuk om haar kennis te delen. Hedwyg geeft graag trainingen en cursussen om alles wat ze weet aan anderen te leren.

In 2009 ontdekte ze Prezi en dit boek is haar derde Prezi-boek. Het is wel het allereerste boek dat ze voor kinderen schrijft en het eerste boek dat ze samen met iemand anders schrijft.

Het bedrijf van Hedwyg heet Via Milia. Het is een kenniscentrum voor het web. In 2012 richtte ze Prezi University op. Een soort school waar je alles over Prezi kunt leren. Hedwyg geeft veel Prezi-workshops en trainingen, ook bij bedrijven en scholen.

Als officieel Prezi-expert heeft Hedwyg veel contact met het bedrijf Prezi.com, zodat ze nieuwe kennis en informatie zo snel en zo goed mogelijk kan doorgeven aan andere mensen. Ook is ze bètatester voor Prezi. Dat betekent dat ze nieuwe Prezi-opties eerst uitprobeert en grondig test voordat Prezi ze doorvoert voor de andere gebruikers.

Naast alle Prezi-activiteiten is Hedwyg moeder van Keyon (13), Shimara (11) en Mazon (6).

Ed van Uden

Ed van Uden is gecertificeerd mindmaptrainer, maar omschrijft zichzelf het liefst als mindmapinspirator. Het uitdragen van de kracht van mindmappen is zijn doel en zijn motto onderstreept dat ook: verrijk jezelf met mindmapping. Ed mindmapt volgens de leer van Tony Buzan en draagt dit ook uit. Het op een juiste manier mindmappen genereert pas de effectiviteit ervan, is zijn visie.

Sinds maart 2011 heeft Ed zijn eigen bedrijf, Ed van Uden Mindmapping. De activiteiten die hieruit voortvloeien zijn mindmaptrainingen voor diverse doelgroepen: zzp’ers, het bedrijfsleven, de dienstensector en onderwijsgerelateerde instellingen. Behalve trainingen geeft Ed ook presentaties, lezingen, hoorcolleges en coacht Ed met behulp van mindmapping. Sinds de oprichting maakt Ed ook deel uit van Prezi University. Uiteraard neemt hij daar het mindmappen voor zijn rekening.

Ed is ervan overtuigd dat mindmapping één van de vaardigheden is die essentieel zijn voor de 21ste eeuw: een tijd waar het aankomt op kennisconstructie, innovatie, conceptdenken en breinvriendelijk leren.

Alle hiervoor beschreven activiteiten en visies zijn in feite weer terug te brengen naar dat waar het de auteur om gaat: het willen uitdragen van mindmapping in ieders werk/leven, een missie die met volle overgave en overtuiging haar weg zoekt… en vindt!

Prezi University

In 2012 heeft Hedwyg van Groenendaal Prezi University opgericht. Hier kun je alles over Prezi leren. Prezi University geeft je inspiratie en leert je alle ins en outs van Prezi. Hiervoor worden geregeld artikelen geschreven en de beste tips en trucs worden gedeeld via allerlei kanalen zoals Twitter, Facebook en LinkedIn.

Prezi University organiseert workshops en trainingen, maar ook evenementen zoals Prezi Day en Prezi Inspiration Nights. Je leest er alles over op www.preziuniversity.nl. Hedwyg doet dat niet allemaal alleen. Ze heeft een team dat haar helpt. Natuurlijk maakt Ed van Uden deel uit van dit team.

2 reacties op “Hedwyg & Ed

  1. Pingback: Bespreking Prezi voor kids - Lifehacking

  2. Pingback: Bespreking Prezi voor kids - Lifehacking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *